De meest complete en gebruiksvriendelijke websites voor aannemer en particulier. Kik Hardglazen ramen
Online prijsberekeningen - Online bestellen - Scherpe prijzen
   Webwinkel
   Overzicht bestelling
   Inloggen

LEVERING 'JUST IN TIME'     Aflevertijdstippen binnen 1 uur nauwkeurig

Hardglazen ramen

 

Hardglazen ramen zijn verkrijgbaar in diverse raamtypen t.w. draairamen, klepramen en valramen. De verschillende typen zijn zowel verkrijgbaar in enkelglas uitvoering en in geïsoleerde uitvoering. Bij geïsoleerd glas is zowel de binnenruit als ook de buitenruit uitgevoerd in hardglas.

 

Wat is hardglas

Hardglas ook wel gehard glas genoemd is thermisch voorgespannen glas. Dit glas heeft een thermische behandeling ondergaan waardoor het ca. 5x sterker is (stootbelasting) dan normaal vensterglas. Ook is de buigsterkte ca. 5x groter dan normaal vensterglas. Hardglas kan temperaturen opvangen van ca. 200°C in tegenstelling tot ca. 30°C bij normaal vensterglas (floatglas) Bij breuk valt het glas uiteen in talloze onscherpe kleine glaskorreltjes en heeft hierdoor een letselschadebeperkende werking. Hiermee behoort deze glassoort tot de categorie “veiligheidsglas” waarmee het voldoet aan de NEN 3569 (veiligheidsnorm) Hardglas kan optische vertekeningen vertonen, dit is inherent aan het productieproces en komt daarom nooit in aanmerking voor eventuele kwaliteits-claims.

 

Voordelen van hardglazen ramen

Hardglazen ramen zijn compleet afgemonteerde draai-, klep- of valramen. Ten opzichte van traditionele houten ramen zijn hardglas ramen kostenbesparend en zeer snel af te hangen doordat de ramen op maat geleverd worden en het benodigde hang- en sluitwerk reeds is voorgemonteerd. Bij kleine afmetingen is er toch een maximaal oppervlak aan daglichttoetreding (groot lichtdoorlatend oppervlak) omdat het traditionele raamhout ontbreekt, alle hardglazen ramen zijn toepasbaar in elk kozijntype.

 

° Grotere daglichttoetreding door het ontbreken van traditioneel raamhout.

° Compleet voorgemonteerd hang- en sluitwerk.

° Volledig gereed om direct af te hangen, zeer snelle montage tijd.

° Vergt geen onderhoud zoals schilderwerk.

 

Afwerking

Enkelglas ramen hebben als afwerking rondom mat poly geslepen randen waardoor geen letsel kan ontstaan door eventuele scherpe randen.

Isolerende ramen hebben als afwerking rondom een wit of zwart afwerkingsprofiel van ca. 17mm breed.